keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ex tempore neulontaa ja virkkausta

Heipparallaa !

Lupailinkin kirjoittaa, mitä automatkoilla Helsinkiin ja takaisin oli työn alla ja nyt sen teille kerron. Se siis ei ollut ristipistotyö, vaan SEKÄ neulomista ETTÄ virkkaamista! Oikeasti, olen viimeksi virkannut ala-asteella yhden pyyhkeen reunan, enkä yhtään mitään muuta. Neulottua on tullut yläasteikäisenä ehkä kahdet villasukat ja neljät lapaset, ja se on siinä. No, olen Valintatalossa töissä ja meillä oli tarjouksessa Novitan lankakeriä neljää eri väriä ja telineen päällä oli A4-kokoinen ohje, jossa neuvottiin tekemään tuubihuivi, pipo ja palmikkoneule. Tauoilla sitten lueskelin niitä ohjeita ja huivi ja pipo näytti tosi kivoilta mallin päällä ja langat oli -30%, joten miksi en kokeilisi?

Muutaman päivän langat odottivat kotosalla työn aloittamista, koska enhän minä omistanut puikkoja enkä koukkuja. Marketin alennusmyynnissä oli yksi kappale kumpaakin (virkkuukoukku ja pyöröpuikko), joten ostin molemmat ja kävin hommiin. Aloitin kaulahuivista ja se menikin ihan hyvin. Kaksi silmukkaa oikeaa, kaksi nurjaa, niin kauan kunnes huivi on valmis. Neuloin ensimmäistä kertaa eläessäni pyöröpuikoilla, mutta se olikin yllättävän mukavaa ja vaivatonta:) Tässä kuva, mitä ensimmäisenä iltana olin saanut aikaan:


Huivi valmistui kotisohvalla kahdessa illassa ja sitten olikin pipon vuoro. En tosiaan ollut virkannut varmaan kymmeneen vuoteen ja homma lähtikin siitä, kun mietin mitä tarkoittaa ohjeessa "ks". Se on siis kiinteä silmukka. No, mikä se kiinteä silmukka sitten on? Rakastan googlea, ja etsin sieltä ihan kaikkea! Siis haen todella sieltä tietoa varmaan 25 kertaa päivittäin. Ja sieltä löytyikin loistava virkkausopas.
http://www.novita.fi/public/File/virkkauksen%20perussilmukat.pdf
Opettelin sitten kohta kerrallaan jokaisen eri silmukkavaihtoehdon, ja näin sitten uskalsin kokeilla tuota pipon tekemistä. Ihan pakko laittaa teille kuva miltä se ensimmäisen illan jälkeen näytti ! :D :


Joo, en tiedä itsekään pitäisikö itkeä vai nauraa, kun katsoo tuota säälittävää tekelettä. Onneksi kotona saan mieheltäni suoraa palautetta ja hän kehoitti purkamaan koko työn! Mietiskellessä mikä meni vikaan, aloin lukea ohjeita vähän tarkemmin. Koukku piti olla muistaakseni kokoa 5 ja minulla oli 3. Hyvä, että edes tiesin mitä se puikon koko tarkoitti?! Nyt tulikin Helsingin reissun vuoro ja uusi pipo uudella koukulla valmistui mielestäni aivan mallikkaasti näin ensikertalaiseksi:)


Jos virheitä aletaan etsimään, niin niitähän tuolta varmasti löytyy ainakin huivin osalta, mutta päällisin puolin pakko olla tyytyväinen:) Oikeastihan huivinkin puikot on tässä työssä kokoa 4.5, kun ohje oli 6, joten siksi se on noin säällittävän pieni. Jospa se kuitenkin edes vähän lämmittäisi:) Nämä olen päättänyt antaa siskolleni lahjaksi ja paluumatkalla Helsingistä kotiin valmistui toinen samanlainen pipo, mutta sinisenä. Se on minulle itselleni:) Vielä olisi toinen kaulahuivi tekemättä... Oikeankokoisilla puikoilla!

Odotan jo, että pääsen taas pistoilemaan uusia juttuja. Tämä väliprojekti oli vain ajan täytettä odotellessa uusia ristipistotarvikkeita, jotka ovat nyt aloittamista odottamassa:) Virkkaaminen ja neulominen on kivaa, mutta jotenkin tylsää ja liian yksitoikkoista verrattuna ristipistoihin. Toistat vain samaa asiaa, kunnes työ on valmis. Kun taas pistellessä on lähes joka toinen lanka eri väriä ja jokaisella pistolla saa jotain uutta ja näkyvää aikaan! Nyt vaan huivi äkkiä valmiiksi, että pääsen uuden työn pariin:)!

Kivaa loppuviikkoa kaikille:)

Terkuin, 
Vilma

8 kommenttia:

  1. Hieno setti ja kivan värinen lanka sinulla oli siihen.
    Terv. Kisu

    VastaaPoista
  2. Oi, vitsi tekis itsekkin rueta neulomaan kun lukee näitä sun juttuja:) ristipistotyöt kuullostaa liian kaukaiselta, muttei mahdottomalta vaihtoehdolta. ehkä pikkuhiljaa lämpenen, kun sinun blogia seuraa! t. Mia M :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan väristä lankaa ja kiva setti muutenkin!

    VastaaPoista
  4. ihana toi pipo! mistä otit ohjeet? :o
    t. haluaa mummon tekevän samanlaisen itselleen

    VastaaPoista
  5. Kiitos:) seuraavat tosiaan sinisenä ja sit jatkuu ristipistot!

    VastaaPoista
  6. Hupsis tässä oli yksi kommentti kun vastasin ja yhtäkkiä oli noin monta, huippua että kommentoitte! Ehdottomasti kokeilkaa itsekin virkata ja neuloa, virkkaamiseen suosittelen tuota yllä olevaa linkkiä, todella selkeät ohjeet oli:) Ohje oli tosiaan täällä meidän kaupassa tulostettuna lankojen viereen, laitan siitä kuvan teille ensi kirjoitukseen niin pääsette itsekin kokeilemaan!;)
    Vilmauuu

    VastaaPoista
  7. Hei! Viimein ehdin vastavierailulle... :)
    Kivan energinen blogi sinulla! Huivi ja pipo on ihan huippuhienot, tuo väri on niin kaunis. (Mitä lankaa tuo mahtaa olla...?)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Saara! Lanka on Novitan Viivi-nimistä lankaa. Meillä oli tosiaan Valtsussa erä tarjouksena 2.49euroa/kerä, joten kokeilin sitten, mitä sain aikaan:) Väreinä oli sininen, vihreä, ruskea ja tuo pinkki. Laitan kuvan sitten kunhan sinisetkin valmistuu:)

    VastaaPoista